Over ons

BERT VAN DEN HEUVEL, de kunstenaar achter i Art Bert.

De in 1949 in Eindhoven geboren kunstschilder Bert van den Heuvel toonde reeds als kind aanleg voor tekenen en een heel eigen gevoel voor kleuren.

Na de lagere school volgde hij een opleiding voor huisschilder aan de schilderschool te Boxtel. Daar werd hij gestimuleerd om door te gaan in de richting van de beeldende kunst. Bert volgde diverse cursussen aan de toenmalige Vrije Academie te Eindhoven en later kreeg hij nog lessen van diverse gevestigde kunstschilders.

Bert schildert met diverse soorten verf, natuurlijk met olieverf, maar ook met acryl. Hij is een materialenvakman. Hij laat zich uitdagen door het materiaal waardoor er steeds weer nieuwe vormen en nieuwe combinaties ontstaan. De collectie van Bert van den Heuvel is heel divers, je vindt abstract expressionisme, impressionisme en diverse sculpturen van hout, metaal en kunststof. Hij laat zich o.a. inspireren door wat er in de natuur om hem heen gebeurt. Voor zijn indrukwekkende bomenserie gebruikte hij de resten die achterbleven uit de grootschalige bomenkap die in 2012 plaats vond in het bos in Son.

Hij creëert figuratieve en abstracte kunst, waarbij het bijzondere kleurgebruik opvalt. Zijn werk is letterlijk van groot gewicht en altijd verrassend.

Scroll naar boven